Een persoonlijke website

Waarom een persoonlijke website jou uniek maakt

Een persoonlijke website wordt nog niet zo vaak gebruikt als sollicitatiemiddel. Maar het is een ideaal middel om jou als persoon en sollicitant uniek te maken. We leggen je uit waarom.

Persoonlijke website | Hays-response.nl

Meer dan alleen woorden

Een persoonlijke website is een ideaal sollicitatiemiddel omdat je hiermee jouw persoonlijkheid kan uitstralen met meer dan alleen woorden. De look & feel van de website zegt al veel over jouw persoonlijkheid en jouw eigenschappen. Een persoonlijke website zorgt ervoor dat je inhoud kan combineren met uitstraling en het geeft jou als sollicitant meer mogelijkheden om op te vallen. Het laat zien dat je als sollicitant de moeite hebt genomen om jezelf serieus neer te zetten en daarom geeft dit jou sneller een streepje voor op de rest. Eigenlijk kun je van jezelf dus een ‘merk’ maken, met eigenschappen die jou (net zoals bij merken) onderscheiden van anderen.

Daarnaast laat het zien dat jij met je tijd meegaat, want eigenlijk is het erg vreemd dat de persoonlijke website nog niet grootschalig wordt gebruikt nu er zoveel mogelijkheden zijn. Een veel gehoorde kreet is ‘stilstand is achteruitgang’ en niets is minder waar op dit gebied. Wanneer je als sollicitant nu niet innoveert in jouw manier van solliciteren, blijf je achter. Maar ook als latent werkzoekende heb je voordeel van een persoonlijke website. Waarom? Misschien ben je niet actief op zoek, maar omdat werkgevers je kunnen vinden kan dit voor onverwachte mogelijkheden zorgen en daarnaast heb je direct een goede website voor wanneer je wél op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Zorg er daarom voor dat je op tijd een goede domeinnaam reserveert zodat mensen vinden wanneer ze Googelen op jouw naam.

De inhoud

De inhoud van jouw persoonlijke website is erg belangrijk. Zoals gezegd, de look & feel zegt veel over jouw persoonlijkheid, maar wanneer dit niet wordt bevestigd in de tekst op de website, zorgt dit voor een grote gemiste kans. Let erop dat jouw naam en contactmogelijkheden voor iedereen zichtbaar zijn op internet, het is daarom schadelijk wanneer deze gegevens zichtbaar zijn op een foutieve manier. Zorg er dus voor dat zowel de uitstraling als de inhoud op orde zijn en overeenkomt met jouw profiel.

Een goede tip is verder om een video-cv op te nemen en deze ook te plaatsen op jouw persoonlijke website. We gaan hier in een ander artikel nog verder op in, maar het is duidelijk dat een video-cv veel waarde heeft voor jouw profiel. Het laat namelijk heel effectief zien wie jij bent en het onderscheidt je van je concurrenten.

Een goed advies voor jouw persoonlijke website is dus om voldoende contactmogelijkheden te geven, maar om niet te veel bloot te geven. Maak bijvoorbeeld een apart e-mailadres aan en kijk uit met het tonen van je privételefoonnummer. Het kan geen kwaad om jouw Social Media-accounts te tonen, zodat geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om jou te volgen.

Zo moeilijk is een eigen website maken niet

Een paar jaar geleden hadden we je gelijk gegeven wanneer je aangaf dat het moeilijk zou zijn om je eigen website te maken, maar tegenwoordig is dit echt niet meer zo moeilijk. Er zijn veel makkelijke tools van websiteaanbieders dier ervoor zorgen dat jouw persoonlijke website in een handomdraai gemaakt is. Er zijn zowel betaalde als onbetaalde opties. Hierbij zijn er templates die jou op weg kunnen helpen, maar je kunt alles zelf ook volledig ontwerpen. Zoals gezegd, zorg ervoor dat je een domeinnaam reserveert en denk hierbij goed na over deze naam. Wanneer deze nog beschikbaar is, is een combinatie van voornaam en achternaam het meest aan te raden vanwege de resultaten na een zoekactie naar jouw naam op Google.

Get started

Aarzel niet langer en ga aan de slag. Een persoonlijke website is snel gemaakt en geeft jou veel meer mogelijkheden. Het maakt je beter vindbaar en toont jouw persoonlijkheid en jouw vaardigheden aan. Zorg ervoor dat je de website en de link daarnaartoe opneemt in jouw cv en nog belangrijker: update jouw pagina frequent. Zoals eerder aangedragen is informatie die er niet toe doet zeer schadelijk, omdat je online zichtbaar bent met je eigen naam. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan gerust een kijkje op onze website.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.