Voordelen inhuren temps

6 voordelen van het inhuren van tijdelijk personeel

Tijdelijke werknemers zijn een handige oplossing voor werkgevers die succesvol door overgangsperiodes willen navigeren of een bedrijf een nieuwe richting willen geven. Door het functieprofiel in te richten op basis van realistische eisen en verwachtingen wordt het optimale resultaat uit tijdelijke medewerkers gehaald.

Voordelen tijdelijke werknemers | Hays-response.nl

6 voordelen van tijdelijke werknemers

  1. Verminderde langetermijnloonkosten
  2. Een korter wervingsproces
  3. Directe impact
  4. Nieuwe perspectieven
  5. Specifieke vaardigheden en ervaring
  6. Flexibiliteit

De bovenstaande zes voordelen worden verderop nader uitgelegd.

We zien een trend bij een aantal klanten die verschillende verwachtingen hebben van de rol van de ‘Temp’, wat ze een bedrijf bieden en wat er verwacht kan worden. Zo worden onze recruitment teams bijvoorbeeld vaak gevraagd om tijdelijke deels-gekwalificeerde Finance kandidaten te vinden, met recruitment criteria die meer geschikt zijn voor vaste medewerkers. Het inhuren van ‘temps’  en het inhuren van ‘perms’ zijn twee totaal verschillende processen, waarvoor je heel andere persoonlijke en functie-eigenschappen moet opstellen.

Bij het inhuren van vaste medewerkers voor de lange termijn wil je persoonlijkheid, loyaliteit aan het bedrijf en een vijfjarenplan voor het bedrijf prioriteit geven. Bij het inhuren voor de tijdelijke werknemers zijn deze onderdelen vaak niet nodig.

De meest recente Hays Global Skills Index toonde aan dat er aanzienlijke tekorten aan vaardigheden zijn in een aantal van de grootste economieën ter wereld, in het bijzonder met betrekking tot de STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) banen. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Amerika hebben moeite om de vaardigheden te lokaliseren die ze nodig hebben om hooggekwalificeerde banen in te vullen. Dit tekort aan gekwalificeerde professionele medewerkers doet de lonen in veel gebieden stijgen en leidt tot meer concurrentie onder de kandidaten. Daarom moet je ervoor zorgen dat je - meer dan ooit – meteen de eerste keer slaagt met je werving.

Identificeer de specificaties van de job op basis van wat je geleverd wilt hebben en bouw de verantwoordelijkheden die bij de job horen hier omheen. Vanuit persoonlijke kenmerken gezien is het niet nodig dat de kandidaat een gedetailleerd vijfjarig carrièreplan heeft of een tastbaar verlangen om uitgebreide kwalificaties en accreditaties te verwerven. Beoordeel de zakelijke behoeften en je ontvangt een veel betere match van je consultant en daarmee een grotere keuze aan gekwalificeerde relevante kandidaten.

Als je een korte termijn-functie moet invullen dan zijn er nog veel andere positieve zaken die een tijdelijke werknemer kan bieden. Om de rol van een ‘Temp’ en wat ze het bedrijf kunnen bieden beter te begrijpen, worden hier de zes belangrijkste voordelen gegeven.

6 voordelen van tijdelijke werknemers

1. Verminderde lange termijn loonkosten

Temp medewerkers zijn een tijdelijke oplossing en vereisen geen jaarsalaris die je salarissenbudget aantast. Ook zal je in de meeste gevallen voor hen geen geld hoeven te besteden aan betaald leren en ontwikkeling, aangezien Temps alleen voor een beperkte periode aan het bedrijf verbonden zullen zijn.

2. Een korter wervingsproces

Het proces voor het inhuren van tijdelijke werknemers is van oudsher een stuk sneller - en dat moet het ook zeker zijn! Dit komt omdat je puur op basis van technische vaardigheden inhuurt in plaats van de culturele match op lange termijn.

3. Directe impact

Temp medewerkers zijn het gewend om zich voor een korte periode aan te sluiten bij organisaties en weten dat ze direct impact moeten hebben. Wees hoffelijk, maar weet ook dat je niet weken hoeft te spenderen om hen vertrouwd te maken met de werkomgeving, hen aan elk personeelslid te introduceren en hen op te leiden met een hele menigte aan systemen; ze moeten uiteraard worden voorzien van een zachte landing, maar ze behoren niet tot de groep die altijd blijft!

4. Nieuwe perspectieven

Soms vergt het slechts een buitenstaander om de manier waarop het bedrijf opereert volledig te veranderen (in positieve zin). Vaak raken we zo gewend aan onze banen dat we door de bomen het bos niet meer zien. Hoe meer temps je inhuurt, hoe meer unieke perspectieven je gaat krijgen!

5. Specifieke vaardigheden en ervaring

Temps hebben meestal een zeer specifieke set aan vaardigheden en zijn gewend om te presteren op zeer gespecificeerde projecten. Een zeer gespecialiseerd persoon in jouw team hebben kan echt helpen het bedrijf te laten groeien.

6. Flexibiliteit

Misschien wel het meest erkende voordeel van Temps is dat ze flexibel zijn. Temps stellen je in staat te reageren op de behoeften en eisen van de markt. Ze worden vaak gebruikt voor het werken op verschillende locaties, voor verschillende persoonlijkheden en verschillende tijdsperioden. Daarnaast geeft het inhuren van een Temp de ideale mogelijkheid om na te gaan of je die bepaalde persoon fulltime aan wilt nemen of niet, ervan uitgaande dat ze geïnteresseerd zijn!

Wees niet tevreden met de tweede keus

We zijn ervan overtuigd dat je geen genoegen moet nemen met elke persoon die aan de minimale eisen voldoet bij het werven van kandidaten voor een tijdelijke functie. Bij Hays zijn we er trots op kandidaten met de nodige ervaring en vaardigheden voor de rol aan te bieden. En dat is hoe we wereldwijd, elke werkdag, meer dan 1.000 banen invullen. Wat we daarmee willen zeggen is dat jouw behoeften duidelijk en jouw verwachtingen realistisch moeten zijn om zo te komen tot het optimale resultaat!

Een laatste gedachte

Wij raden aan, in elke fase van dit proces, om jezelf de vraag te stellen: ‘Hoe lang kun je het je veroorloven om te wachten?’ We weten allemaal dat de negatieve gevolgen voor een bedrijf van het niet hebben van de juiste mensen en vaardigheden om haar zakelijke doelen te bereiken, soms niet eens schaalbaar zijn in termen van de kosten.
Temps hebben jouw bedrijf vele unieke eigenschappen te bieden, zoals doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Ze zijn bekend en vertrouwd met compromissen. Het begrijpen van deze onderdelen en de persoonlijkheids en functie kenmerken overeenkomstig identificeren, zal je helpen het meeste uit Temps te halen wanneer ze bij het bedrijf komen.

Recruiting now response

Via onderstaande button kunt u vrijblijvend uw vacature bij ons aanmelden.

Ik heb een vacature

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

block ik heb een vacacture

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen.

SFMC Contact formulier response

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.

  • Met het invullen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.