Trends baan zoeken

3 trends die je moet weten wanneer je op zoek bent naar een baan

De manier waarop we zoeken naar een baan en solliciteren verandert sneller dan ooit tevoren. Ontwikkelingen op gebied van technologie spelen hierbij een grote rol. Denk aan zoekmachines, job boards, recruitment websites en social media platformen. Welke trends moet je in de gaten houden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan?

trends baan zoeken | Hays-response.nl

Trend 1: Jouw online aanwezigheid is belangrijker dan ooit

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of niet, het bouwen en onderhouden van je online personal brand is altijd belangrijk geweest.

Werkgevers en recruiters zullen steeds meer gebruik maken van data analytic tools om talenten te vinden, ook als deze talenten passief op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen zij gevonden worden.

Je doet er goed aan om jouw cv ook mobiel vriendelijk te maken, zo ben je altijd voorbereid om direct, waar en wanneer dan ook te kunnen reageren wanneer er zich een kans voordoet.

Zorg er bovendien voor dat je jouw social media optimaal benut dat vergroot de kans dat je wordt gevonden.

Trend 2: Technologie speelt een grotere rol in solliciteren

De afgelopen jaren is met de ontwikkeling van technologie het zoeken naar een nieuwe baan veranderd. Social media, online job boards en mobiele apps hebben het zoekproces interactiever en transparanter gemaakt.

Het solliciteren en technologie gaan steeds meer hand in hand, je bent niet langer meer gebonden aan een cv van 2 A4’tjes. Nu kunnen kandidaten hun expertise en ambitie via verschillende kanalen laten zien.

Zo kun je met technologie jouw zoektocht naar een nieuwe baan nog effectiever maken:

  • Zorg dat al jouw social media kanalen overeen komen met je professionele profiel. Zo voorkom je dat informatie op bijvoorbeeld je Facebookpagina afdoet aan je imago als professional. Hier hebben we overigens nog meer tips over hoe je social media volledig benut.
  • Let op een professioneel e-mailadres en een geschikte profielfoto, waar je online ook gevonden kunt worden.
  • Met online job boards, LinkedIn en andere apps: we speuren steeds vaker via een smartphone naar een geschikte vacature. Maak je cv mobiel vriendelijk én sla deze op in PDF formaat. Zo kan je snel reageren wanneer nodig en is jouw cv ook 24/7 beschikbaar voor werkgevers.
  • Video interviews via Skype worden steeds gebruikelijker, wees voorbereid op een interactieve sollicitatie.

Trend 3: Persoonlijke contact blijft essentieel

Ongeacht hoe snel technologie wordt ontwikkeld, persoonlijk contact blijft een onmisbare factor in het sollicitatieproces.

Recruiters maken gebruik van data analytics en Artificial Intelligence om talenten te vinden, maar alleen door middel van menselijk contact kan er een relatie opgebouwd worden met potentiële kandidaten.

Sta dus open voor persoonlijk contact: telefonisch contact met een recruiter of een bedrijf kan het verschil maken. Bovendien kan het ontmoeten van mensen ook een goede manier zijn om vertrouwen te genereren en te werken aan je reputatie. Lees hier meer over offline netwerken.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.