Ontslag nemen

Ontslag nemen: zo werkt het

Hoe je omgaat met ontslag nemen heeft een impact op je carrière. Als je op de verkeerde manier ontslag neemt, kan dat op korte termijn funest voor je blijken. Goede referenties zijn niet alleen nuttig, maar essentieel.

Ontslag nemen | Hays-response.nl

Wanneer je de beslissing hebt genomen om ontslag te nemen meld je dit persoonlijk aan je manager. Vervolgens stel je je ontslagbrief op om je arbeidscontract ook formeel op te zeggen.

Het gesprek aangaan met je manager

Het is niet ongewoon om heel wat emoties te ervaren. Het schuldgevoel komt vaak eerst: ‘Ze zullen denken dat ik ze in de steek laat!’

JE BENT NIET DE EERSTE EN JE ZAL OOK NIET DE LAATSTE ZIJN DIE ONTSLAG NEEMT

Dan komt de angst: ‘Hoe zal ik behandeld worden? Wat als ze mij proberen te overtuigen te blijven? Wat als ze dat niet doen?’ Misschien ben je bedroefd om de vrienden die je zal achterlaten.

Relativeer je emoties

Het is de realiteit dat de meeste mensen, inclusief je manager, zich reeds in een gelijkwaardige situatie hebben bevonden. 

Ondanks het feit dat je wellicht een gewaardeerd teamlid was, zal de onderneming niet ten gronde gaan nu je weggaat. Je bent niet de eerste persoon die ontslag neemt en je zal ook niet de laatste zijn. Voel je niet schuldig.

Bepaal wat je wilt vertellen

Je vertrek komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zorg dat je dit ook duidelijk kunt uitleggen en zet de redenen voor je ontslag op een rijtje. Als je niet wilt vertellen waar je naartoe gaat, is dat je volste recht.

STEL JE NIET NEGATIEF OP MAAR WEES DUIDELIJK EN HELDER IN JE UITLEG

Als er een overgangsperiode voorzien is om een collega of vervanger de tijd te geven om zich te kunnen inwerken, verzeker je manager dan dat je behulpzaam zal zijn en zal meewerken. Stel je niet negatief op.

Kies je moment

Probeer het juiste ogenblik te vinden om met het gesprek aan te gaan met je manager. Op de valreep en vlak voor een directievergadering is niet het juiste moment. 

Hou je gesprek vertrouwelijk. Je manager zal het waarderen dat hij kan beslissen aan wie, wanneer en hoe hij het nieuws meedeelt. Maak hier afspraken over als je hier meer zekerheid over wilt hebben.

VERTROUW OP JE MANAGER OM HET NIEUWS MET HET TEAM TE DELEN, WANNEER HIJ DENKT DAT DE TIJD DAAR GOED VOOR IS

Wees voorbereid op een negatieve reactie, zelfs woede. Borst vooruit, laat het over je heen komen en herhaal de feiten duidelijk en eenvoudig. Vergeet niet: je neemt gewoon je ontslag, de initiële schok zal voorbijgaan. Denk aan je redenen om weg te gaan en blijf bij je standpunt

Formeel opzeggen met een ontslagbrief

Een ontslagbrief schrijven is de formele wijze om je beslissing te melden. Het is tevens een wettelijk document waarin de datum wordt vermeld waarop je je opzeggingstermijn wenst te beginnen.

Voorbeeld ontslagbrief

Hoe je je brief schrijft, hangt af van de omstandigheden van je vertrek. Een eenvoudige ontslagbrief bevat minimaal:

  • de geadresseerde
  • de opzegging van het arbeidscontract
  • wanneer de opzegtermijn ingaat
  • je handtekening

Bedank je werkgever...

Als je in een goede verstandhouding vertrekt of wanneer je het bijzonder jammer vindt om gewaardeerde collega’s en vrienden achter te laten, kun je een tweetal extra zinnen inlassen waarbij je je manager bedankt voor de mogelijkheden die hij jou heeft geboden.

EEN BEDANKJE DOET WONDEREN EN KOST NIETS

Een paar goed geformuleerde zinnen waarin je je gevoelens uitdrukt, doen wonderen en kosten niets.

…of hou het neutraal

Heeft je ontslag te maken met nadelige arbeidsomstandigheden of erger nog, een conflict met je manager of collega, dan kan het gevaarlijk zijn om in detail te treden. 

Kondig op neutrale wijze je ontslag aan, kort en bondig. Het heeft geen zin om daarover uit te wijden. Vergeet niet dat de brief één enkel doel heeft: je werkgever informeren over de datum waarop je je werk wenst stop te zetten. Zet je verbittering niet op papier.

Twijfel je over opzeggen?

Weet je niet zeker of je de juiste beslissing neemt? Het is cruciaal dat je overtuigd bent van je zaak. Je wilt geen slapende honden wakker maken, waardoor je manager anders over jou gaat denken, terwijl je misschien niet vertrekt.

5 afwegingen die je moet maken:

  1. Wat zijn de voor- en nadelen van je huidige en nieuwe baan?
  2. Hoe belangrijk is salaris of promotie voor je en bij welke werkgever heb je daar de meeste kans op?
  3. Heb je alle promotiemogelijkheden bij je huidige functie benut?
  4. Welke motieven gaven voor jou de doorslag om verder te kijken? En kun je hier overheen stappen bij je huidige werkgever?
  5. Wat zegt je hart en wat zegt je hoofd? Kun je die twee verzoenen?

WEES OVERTUIGD VAN JE BESLISSING VOORDAT JE OPZEGT

Vergeet de lange termijn niet

Laat je niet inpakken door bemoederende opmerkingen van vrienden en familie, zoals: ‘Maar je zat er zo goed. Wie weet waar je terechtkomt.’ 

Wees positief en onderschat je capaciteiten niet. Je hebt doelstellingen en ambities, probeer ze dan ook te halen.

Reactie van je werkgever op je ontslag

Goed, je hebt de stoute schoenen aangetrokken en je ontslag ingediend. Je werkgever reageert met een tegenbod. Wat nu?

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.