Meer vast salaris of een bonus?

Meer vast salaris of een dikke bonus?

Enige tijd geleden werd bekend dat er geen bonusplafond is opgenomen in de gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven. De herziene code wordt verankerd in de wet. De maximale bonus waar minister Dijsselbloem van Financiën voor pleitte, is daarmee voor beursgenoteerde bedrijven van de baan.

Meer vast salaris of bonus | Hays-response.nl

Bij Hays Response bemiddelen we veel jonge professionals. Toen wij het bericht lazen, vroeg wij ons af of er millennials (de generatie Y, geboren in de jaren tachtig en negentig) zijn die warm of koud worden van zo’n nieuwsfeit. Waarschijnlijk niet.

Wat is belangrijk voor generatie Y?

Jongeren kijken tegenwoordig naar de mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, de aanwezigheid van secundaire arbeidsvoorwaarden, training en opleiding, flexibele werktijden, autonomie, technologie, flexibiliteit en ga zo maar door. Met andere woorden: liever een coach dan een baas en liever een betekenisvolle baan dan werken voor een groot bedrijf zonder MVO-beleid.

Geld is overigens niet helemaal naar de achtergrond verschoven. Wel is er een verschuiving zichtbaar in de manier waarop werknemers salarissen het liefst betaald zien. Daar waar babyboomers gewend zijn om een groot deel van het salaris binnen te krijgen door middel van bonussen, willen millennials het liefst direct beloond worden.

Waarom kiezen millennials liever niet voor een bonusstelsel?

Een verklaring zou kunnen zijn dat jongeren, meestal starters op de arbeidsmarkt, te weinig zelfvertrouwen hebben voor een bonusstelsel. Want hoe zeker is het dat je meer gaat verdienen als je nog helemaal niet weet of je überhaupt wel een waardevolle bijdrage aan het bedrijf kan leveren?

Een andere logische verklaring is de hypotheek. De hypotheekrente staat laag en jongeren willen steeds eerder een huis kopen. Aangezien een salaris via bonussen vaak maar voor een gedeelte meetelt als salaris voor de hypotheek, willen jongeren liever een hoger vast salaris. Dan weten ze tenminste waar ze aan toe zijn.

Maar wat zijn de voordelen van bonussen?

Een bonus is een vorm van erkenning voor een geleverde prestatie. Erkenning is op haar beurt een positieve stimulans voor prestaties in de toekomst. Zo zijn bonussen een aanjager voor succes, met alle gevolgen van dien. Doelen worden sneller behaald, dit versterkt het teamgevoel en het zorgt voor blije gezichten. Het gevoel dat je samen iets kunt bereiken wordt aangewakkerd met bonussen. 

Wij zien vaak genoeg gezien dat iemand in eerste instantie weinig gaf om zijn of haar bonus, maar later alsnog een fan werd. Geef de bonus een kans. Ook als je secundaire arbeidsvoorwaarden en de intenties van je baas, of coach, belangrijk vindt. Want het mooie is dat die twee prima samen gaan.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.