Tijd voor een nieuwe baan?

Checklist: is het tijd voor een nieuwe job?

“Ik heb een baan met veel uitdaging, een mooi salaris en geweldige collega’s”, zijn veelgehoorde redenen om te blijven werken bij dezelfde organisatie of in dezelfde positie. Maar er zijn meer factoren te noemen die de mening over een functie beïnvloeden en de overwegingen zijn voor iedereen weer anders. Het is daarom goed om eens te kijken naar wat jij belangrijk vindt en om te kijken of jouw huidige baan daar wel aan bijdraagt.

Het grootste deel van de dag ben je bezig met je baan en daarom is de mate waarin je gelukkig wordt van je werkplek enorm beslissend. In dit artikel geven wij, mede aan de hand van de Maslow-piramide, een korte lijst waarmee jij kan checken of het tijd is om na te denken over een nieuwe job.

De behoeftepiramide laat de vijf basisbehoeften zien die alleen kunnen worden behaald wanneer de voorgaande (onderliggende) behoefte is bereikt.

Maslow piramide | Hays-response.nl

1. De klik met je collega’s

Een vaak onderschatte factor is het contact met collega’s. Wanneer je dus nooit gesprekken voert over iets anders dan werk, is de mate van interesse in jou door je collega’s niet groot. Andersom voel jij dus ook niet de behoefte om een gesprek aan te gaan met een collega.

Werk kan je hetzelfde benaderen als sport: je moet de beste in je vak willen zijn, maar ook plezier maken met de medespelers. Zonder plezier komt de creativiteit en de collectieve productiviteit niet goed tot uiting en kan er juist een negatieve omgeving worden gecreëerd.

Omdat jouw collega’s je directe omgeving zijn valt dit samen met de tweede laag in de behoeftepiramide van Maslow; de behoefte aan veiligheid, zekerheid. Wanneer je geen prettig gevoel hebt bij collega’s, heeft dit invloed op jouw gevoel van veiligheid en zekerheid. Daarnaast kan de behoefte aan sociaal contact zeer belangrijk zijn en dit vormt de volgende laag in de piramide. Het laat zien dat jouw collega’s van enorme invloed kunnen zijn op jouw werkzame leven en je gevoel daarbij.

2. Waardering voor wat je doet

De behoefte aan waardering en erkenning staat op nummer vier in de laag in de behoeftepiramide van Maslow. Het is heel belangrijk om waardering te ontvangen voor het werk dat je doet, omdat dit ervoor zorgt dat je zelfrespect krijgt en inziet voor wie en wat je het doet. Welke impact hebben jouw werkzaamheden op het bedrijf, de mensen om je heen of de klant?

3. Jouw groeimogelijkheden

Zonder doorgroeimogelijkheden wordt de noodzaak om goed te presteren minder groot. Wanneer je geen motivatie hebt om naar iets beters te streven, is het misschien wel tijd voor een nieuwe job!

Met doorgroeimogelijkheden bedoelen we het oppakken van nieuwe en grotere verantwoordelijkheden of misschien zelfs een ‘hogere’ functie in de hiërarchie. Daarnaast zijn persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden ook erg belangrijk, zoals de mogelijkheden om nieuwe vaardigheden aan te leren. De vijfde laag in de piramide van Maslow is niet voor niets zelfontplooiing!

4. De dienst of het product dat het bedrijf aanbiedt

Het product of de dienst die het bedrijf aanbiedt is de rode draad gedurende de werkweek. Uiteindelijk is dat hetgeen waar alles om draait. Wanneer het een product of een dienst is waarmee jij de affiniteit totaal bent kwijtgeraakt, wordt het moeilijk om je daar volledig in te verplaatsen. Let op: wanneer je op dit moment niets met de dienst of het product hebt, wil dat niet zeggen dat je direct moet vertrekken bij het bedrijf. Zoek naar onderdelen die jou wel aanspreken en focus je daarop. Biedt dat geen oplossing en hecht veel waarde aan het hebben van affiniteit met het product of de dienst, denk dan eens na over wat een nieuwe baan jou kan opleveren. 

5. Het salaris

Salaris is natuurlijk van ongekend belang; de rekeningen moeten vanzelfsprekend betaald worden, maar je moet jezelf wel de vraag stellen of je huidige functie je gelukkig maakt.

Als je salaris het enige onderdeel is waarom je nog naar je werk gaat, betekent het ook dat er geen enkele andere reden is om te blijven. Zoals gezegd is je werkplek de plek waar je het meest te vinden bent gedurende de week en het zou zonde zijn om de mogelijkheden om gelukkiger te worden daarbij te negeren. Zoek dus naar factoren die jou interesseren en focus je daarop.

Wat is voor jou belangrijk?

Als je jezelf in één of meerde punten hebt herkend, wil dat niet direct zeggen dat je afscheid moet nemen van je huidige functie.

Iedereen heeft zijn eigen overwegingen en misschien heb je wel helemaal niet zoveel met het product of de dienst van het bedrijf waarvoor je werkt, maar heb je wel een hele leuke groep met collega’s. Als dat voor jou zwaarder weegt, raden we je sterk aan om te blijven waar je zit!

Verder kan veiligheid en zekerheid, de tweede basisbehoeften volgens Maslow, ook tot uiting komen in de zekerheid van het hebben van een baan.

Mocht je na het lezen van dit artikel toch het besef hebben dat je niet helemaal op je plek zit, denk hier dan rustig over na. Als je beslist om inderdaad een nieuwe uitdaging te overwegen, helpen wij je daar graag bij.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.