Ontslagen

Ontslagen; wat nu?

Als je thuis zit, mag je jezelf wat rust gunnen, maar niet te lang. Er is werk aan de winkel: je moet plannen maken, je volgende carrièrestap uitzetten en op zoek naar de baan die daarbij past.

Ontslagen? | Hays-response.nl

Heb je te maken met een ontslag, dan moet je nadenken over een aantal aspecten:

Kies je voor vrijwillig ontslag?

Het kan een financieel interessant buitenkansje zijn, maar let toch goed op als je vrijwillig ontslag overweegt. Je werkgever zal dit aanbieden als het bedrijf een aantal werknemers wil laten afvloeien zonder juridisch getrouwtrek.

In plaats van mensen te ontslaan, krijgen medewerkers de kans om zelf ontslag te nemen in ruil voor een mooie ontslagvergoeding met eventueel behoud van ww-uitkering. Doorgaans krijgen werknemers met een lang arbeidsverleden, vaste contracten of hoge salarissen dit aanbod.

Andersom, als je zelf een aanvraag tot vrijwillig ontslag indient, is het niet helemaal zeker dat je dit ook krijgt. De onderneming heeft namelijk het voorrecht om vrijwillig ontslag al dan niet toe te kennen. Wijst het bedrijf je aanbod af, dan kan dat ingrijpende gevolgen hebben voor de relatie met je werkgever.

Hoe houd je de moed erin na een gedwongen vertrek?

Collectief ontslag, reorganisaties of ontslag met wederzijds goedvinden. Er zijn tal van oorzaken om de beëindigingsovereenkomst met je werkgever te tekenen.

Rust en ruimte

Dit heeft een emotionele impact op jouzelf, maar ook gevolgen voor je gezin of naasten. Als je in shock bent, zijn lusteloosheid en gebrek aan concentratie niet ongewoon. Ook slapeloosheid en hoofdpijn zijn veelgehoorde klachten.

Ontslagconsultants, professionals die ontslagen werknemers adviseren, benadrukken dat je de tijd moet nemen om je ontslag te verwerken. Maar besef ook dat je actief moet blijven. Zorg dat je naar buiten gaat en ga aan de slag met je toekomst. Vrienden en familie kunnen je hierbij goed helpen.

Directe inzetbaarheid als voordeel

Het is normaal dat je negatieve gedachten hebt en dat je je zorgen maakt of werkgevers wel staan te springen om iemand aan te nemen die is ontslagen. Feit is dat je onmiddellijk beschikbaar bent, iets dat absoluut in je voordeel kan werken.

Aan ontslag is niet meer dezelfde negatieve associatie verbonden als vroeger. Professionals op alle niveaus hebben een zekere ervaring met ontslag, omdat het henzelf of in hun omgeving ook al is overkomen.

Overdraagbare vaardigheden: wat neem je mee?

Vaardigheden die je hebt verworven in een bepaalde functie, maar die je makkelijk in een andere omgeving kan toepassen, zijn overdraagbaar. Voor bescheidenheid is in dit proces geen plaats. Je moet jezelf afvragen wat je kan en waar je in uitblinkt.

Alles op een rijtje

De eerste stap is afstand nemen en je situatie nuchter bekijken. Definieer voor jezelf welke vaardigheden je dagelijks in je baan gebruikt hebt en hoe ze het bedrijf geholpen hebben.

Denk na over je verdere carrière: waar wil je staan over vijf of tien jaar? Een planning met SMART carrièredoelen kan precies zijn wat je nodig hebt. Door je vaardigheden hieraan te linken krijg je een duidelijk beeld welke baan je wilt najagen.

Tijd voor die carrièreswitch?

Heel wat mensen bevestigen dat hun ontslag in zekere zin het nodige duwtje in de rug is geweest voor de carrièreswitch die ze al langer overwogen.

Als je afstand neemt, dan zul je zien dat ontslag eerder een mogelijkheid is dan een probleem. Je hebt nog andere opties dan terug te keren naar hetzelfde soort werk. Veel hangt af van je leeftijd en financiële mogelijkheden.

Heb je hulp nodig van een loopbaancoach?

Soms weet je niet zo goed waar je moet beginnen met je zoektocht naar je kwaliteiten of naar een nieuwe baan. Dan kan een loopbaancoach of jobcoach je verder helpen.

Als je ontslag deel uitmaakt van een collectief ontslag of als ontslagen werd door een grote onderneming, dan krijg je meestal hulp in de vorm van een traject. Is dat niet het geval, dan heb je ruime keuze uit verschillende soorten adviseurs en consultants die jou verder helpen.

Wat zeg je eigenlijk tijdens je sollicitatiegesprek?

Een belangrijk punt tijdens sollicitatiegesprekken is het omgaan met vragen over je ontslag. Als het ter sprake komt, leg dan de situatie zo eenvoudig mogelijk uit, bijvoorbe

Gedwongen ontslag Je manager was altijd tevreden over je functioneren, maar door de reorganisatie werd je functie opgeheven en lag jouw ontslag dus buiten je macht.
Gezamenlijke beslissing Jouw ambities en die van je werkgever lagen niet (langer) op één lijn, daarom hebben jullie in goed overleg besloten om afscheid te nemen.
Vrijwillig
ontslag
Het was tijd voor de volgende stap om jouw ambities waar te maken. Dit viel samen met de timing van je werkgever, die jou een vrijwillig ontslag aanbod.


Om je verhaal kracht bij te zetten doe je er goed aan om dan de aandacht te vestigen op jouw meerwaarde voor je potentiële nieuwe werkgever. Leg de link tussen de ervaring die je hebt opgedaan en hoe je dit kunt toepassen in de betreffende baan.

Je houding en doorzettingsvermogen zijn toonaangevend voor de wijze waarop een ontslag door je werkgever de deur kan openzetten voor nieuwe kansen.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.