Inhuurproces verkorten

Hoe verkort je het inhuurproces?

Organisaties worden zich steeds meer bewust van hun wervingsstatistieken en hoe deze hun bedrijfsresultaten beïnvloeden. En velen realiseren zich dat tijdelijke inhuur in sommige gevallen beter is dan maanden aan een zoektocht besteden naar die ene perfecte kandidaat.

inhuurproces verkorten | Hays-response.nl

Ook al ligt het salaris van de flex medewerker hoger in vergelijking met het salaris van een vaste medewerker, op den duur zullen kosten bespaard worden.

Anticipeer, en creëer een wervingsplan

Wervingsplannen worden vaak in het nieuwe jaar gemaakt en als onderdeel van dit proces kunt u al anticiperen door in kaart te brengen welk percentage van uw personeelsbestand flexibel personeel moet zijn. Vervolgens kunt u een inschatting maken van de hoeveelheid personen die u nodig denkt te hebben en het budget dat beschikbaar is om ze te vinden. 

Bekijk de cijfers en ontdek eventuele trends. Denk bijvoorbeeld aan: wat is jaarlijks het gemiddeld aantal werknemers dat met zwangerschapsverlof gaat,  hoe vaak hebben werknemers zich voor een langere periode ziek gemeld of wat is de balans tussen geplande en ongeplande inhuur?

Wanneer de inhuur van tijdelijke medewerkers steeds wordt onderschat, dan is het verstandig om uw aanpak opnieuw te evalueren. 

Tijdens een Managed Service Program (MSP) zitten wij regelmatig met de klant samen om het proces te doorlopen. Bij een MSP wordt de werving, selectie, het beheer van tijdelijk personeel en alle gerelateerde werkzaamheden extern gemanaged. Plannen en voorspellen van toekomstige behoeften naar talent, is de voornaamste bezigheid van deze service. 

Hoe meer informatie de klant beschikbaar stelt, hoe beter het plan dat ingevoerd kan worden en hoe sneller wij kunnen reageren op behoeften zodra ze verschijnen. Een open en eerlijke benadering is de enige manier om de toekomst te verbeteren.

Zorg voor een snelle communicatie van openstaande functies

Probeer voor alle interne rollen up-to-date functieprofielen beschikbaar te hebben. Hierdoor kunt u met een kleine update eenvoudig en snel vacatures naar buiten communiceren. Wanneer u de functieprofielen niet zo snel bij de hand hebt, dan kunnen de recruitment experts van Hays Response u helpen, zeker voor rollen waar vaker voor geworven wordt.

Verwacht u binnenkort een openstaande functie (bijvoorbeeld door een aankomend zwangerschapsverlof), stel het uitzetten van de vacature dan niet uit tot het laatste moment. Dit klinkt misschien logisch, maar een juiste tijdsplanning voor het inhuurproces wordt vaak genegeerd terwijl het effect hierdoor juist wordt gemaximaliseerd. 

Een voordeel van een samenwerking met Hays Response is de toegang die u krijgt tot een mooie groep professionals. Veel inhurende managers zijn bereid om kandidaten voor junior rollen aan te nemen zonder een sollicitatiegesprek, alleen maar omdat zij een goede relatie hebben met hun recruitmentbureau – ze zijn ervan overtuigt dat wanneer de match er toch niet blijkt te zijn, de volgende dag een nieuwe professional voor hun klaarstaat.

Versnel het interview- en beslissingsproces

In het geval van junior rollen raden wij aan het beslissingsproces (en het aantal betrokken personen) minimaal te houden. Het is niet nodig om vijf interviewrondes te houden voor een administratie assistent die maar twee weken blijft. 

Zodra het aankomt op het maken van een beslissing, is het noodzakelijk snel te handelen. In de wereld van flexibele inhuur zal een kandidaat niet wachten totdat u de voor- en nadelen van alle kandidaten heeft afgewogen. Een tijdelijke professional verwacht de volgende dag al antwoord, anders gaan zij direct op zoek naar een andere opdracht. Probeer dan ook alle sollicitatiegesprekken op één dag te plannen en maak een beslissing voor u het kantoor verlaat. 

Samengevat, tijdelijke werknemers kunnen het inhuurproces flink verkorten waardoor u tijd bespaart. Maak daarom gebruik van een goede planning, gevoel van urgentie en besluitvorming – dit zijn de belangrijkste ingrediënten in het verkorten van het inhuurproces voor tijdelijke werknemer

Recruiting now response

Via onderstaande button kunt u vrijblijvend uw vacature bij ons aanmelden.

Ik heb een vacature

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

block ik heb een vacacture

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen.

SFMC Contact formulier response

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.

  • Met het invullen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.