Tweede sollicitatiegesprek

Tweede sollicitatiegesprek

Je eerste sollicitatiegesprek is vlot verlopen. Je bent uitgenodigd voor een vervolggesprek. Hoe kom je ook tijdens dit tweede sollicitatiegesprek goed uit de verf en zorg je dat je goed bent voorbereid?

Tweede sollicitatiegesprek | Hays-response.nl

De baan begint een serieuze optie te worden en dus wil je zo goed mogelijk voor de dag komen bij je potentiële werkgever. Maar een tweede sollicitatiegesprek is het eerste niet:

Daarom hebben de ideale voorbereiding voor jou op een rijtje gezet:

Wat is het verschil tussen het eerste en tweede sollicitatiegesprek?

Je eerste sollicitatiegesprek voer je doorgaans met een medewerker van de afdeling Human Resources. Centraal staan je opleiding, werkervaring en vaardigheden. Het gaat hier om een eerste kennismaking, een verkennend gesprek waarin gecheckt wordt of je voldoet aan alle minimale eisen en wat je niveau is.

Tijdens het eerste gesprek krijg je vaak te horen hoe het vervolggesprek (je tweede) eruit gaat zien en wat de verwachtingen zijn. Komt dit niet vanzelf ter sprake, vraag er dan zelf naar.

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Denk maar eens aan een één-op-ééngesprek met de teamleader of afdelingsmanager. Of een panelgesprek met verschillende seniors of managementleden.

Wat is het doel van een vervolggesprek?

Met je tweede sollicitatiegesprek ga je de diepte in. Degene tegenover je aan tafel probeert een zo goed mogelijk beeld van jou te krijgen om in te kunnen schatten hoe jij straks functioneert in je nieuwe baan.

Wellicht hoor je een aantal vragen terug uit je eerste gesprek, waarop grondiger wordt doorgevraagd. Daarop zal je dan ook meer volledig en in detail moeten antwoorden.

Vergeet niet dat hier twee partijen het proces doorlopen. Misschien vinden ze jou heel geschikt, maar wat denk jij over het bedrijf of het team?

Maak van de gelegenheid gebruik om medewerkers te ontmoeten, installaties te bezoeken en vragen te stellen. Zijn de mensen gelukkig, verveeld, overwerkt? Voel jij je op je gemak bij hen? Het grootste deel van je tijd spendeer je met je collega’s, dus het is belangrijk dat je je thuis voelt.

Wat kun je verwachten?

In welke vorm je het gesprek ook voert – één-op-één of met een panel – twee aspecten staan centraal in de vragen: je competenties en je persoonlijkheid.

Heb je de benodigde competenties voor de job? Hierbij wordt gekeken naar je vaardigheden en ervaring, maar ook naar je kunnen en groeipotentieel.

Hoe goed pas je in het bedrijf en in het team? Hoe zal de samenwerking met je collega’s verlopen? Deze match moet je niet onderschatten; jouw persoonlijkheid is wat je de baan zal opleveren. Vaardigheden kun je namelijk leren, maar een fijne samenwerking of een aanzet daartoe heb je wel of heb je niet.

Wees jezelf tijdens het gesprek en laat zien dat je enthousiast en positief bent. Wees ook eerlijk, geef aan wat je wel en niet kunt en vertel hoe jij je professionele groei voor ogen hebt.

Hoe ziet de ideale voorbereiding eruit?

Na het eerste gesprek

Schrijf voor jezelf op welke onderwerpen jullie besproken hebben. Noteer ook welke vragen je lastig vond om te beantwoorden en waarom. Lag het aan je visie of was je te weinig bekend met bepaalde details? Je eerste sollicitatiegesprek vormt de basis voor je tweede gesprek.

Door de verbeterpunten op een rij te zetten terwijl je ze nog vers in het geheugen hebt, weet je waar je moet beginnen met de voorbereiding op je tweede sollicitatiegesprek.

De week ervoor

Stap 1: inlezen

Bekijk de informatie die je gegeven werd, zoals brochures en presentaties. Voor je eerste sollicitatiegesprek heb je je natuurlijk al verdiept in de sector, de organisatie en de vacature.

Dat is goede basisinformatie waarop je verder kunt bouwen, door vakpublicaties, relevante nieuwsberichten, het corporate jaarverslag, de website en social media door te nemen. Zo leer je je nieuwe speelveld nog beter kennen en weet je aan welke doelstellingen je bijdraagt.

Stap 2: antwoorden

Dit gesprek biedt je de kans om meer over jezelf te vertellen, om jouw ideeën uit te spreken en concreter in te gaan op hoe jij je nieuwe functie zou uitvoeren. Bedenk welke vragen hierbij horen en wat je daarop wilt antwoorden.

Bij voorkeur houd je daarin dezelfde lijn aan als in je eerste gesprek. Kom met voorbeelden, anekdotes en met wedervragen. Met een goede voorbereiding heb je straks sterkere antwoorden.

Stap 3: vragen

De basis van een goed gesprek bestaat uit het delen van informatie. Als alleen de gesprekspartner vragen stelt, heb jij een kans gemist. Bereid daarom ook zelf een aantal vragen voor, waaronder een vraag die verwijst naar het eerste sollicitatiegesprek:

  • Toen ik X bekeek, kreeg ik indruk Y. Kunt u me daar wat meer over vertellen?
  • Hoe ondersteunt de organisatie mijn professionele ontwikkeling?
  • De vorige keer sprak ik met de heer X over project Y, kunt u mij meer vertellen over de bijdrage van mijn team daarin?
     

Met dergelijke vragen laat je zien dat je enthousiast bent, bereid om te luisteren en dat je je verdiept hebt. Heb je twijfels over bepaalde aspecten in het bedrijf, zoals salaris, locatie of takenpakket, neem ze dan mee in je vragen.

De dag ervoor

Begin met een klein onderzoekje naar de mensen met wie je straks een gesprek hebt. Welke functie hebben ze, hoe zien ze eruit? Wat is hun achtergrond? Probeer ook te achterhalen hoe je afdeling in elkaar zit.

Ook nu wil je netjes en verzorgd voor de dag komen, wacht daarom niet tot het laatste moment. Leg alvast je kleren klaar, gestreken en wel. Een pak is een optie, als de functie en de bedrijfscultuur daarom vragen.

Controleer de tijd en locatie van je gesprek. Een route plan je idealiter met extra reistijd, zodat je niet gehinderd wordt door files of ander oponthoud. Neem telefoonnummers van contactpersonen mee, zodat je contact kunt opnemen bij onverwachte wijzigingen in je reisplannen. Dat staat niet alleen professioneel, het geeft ook aan dat je dit serieus neemt en goed communiceert.

2 uur voor je gesprek

Neem een kopie van je cv mee, het is niet gegarandeerd dat je gesprekspartner een kopie heeft ontvangen of heeft meegenomen. Breng ook pen en papier mee, zodat je je vragen bij de hand hebt en afspraken kunt noteren.

Tot slot: check je reistijd. Zijn er problemen op de weg of op het spoor? Natuurlijk heb je rekening gehouden met onverwachte zaken, maar het is altijd goed om extra te checken voordat je op pad gaat.

Waar let je op tijdens het tweede sollicitatiegesprek?

Heb vertrouwen in je kunnen. Met de voorbereiding zoals hierboven beschreven weet jij precies welke waarde je kunt toevoegen aan het bedrijf. Blijf kalm, bondig en ter zake, positief en enthousiast.

Luister naar je gesprekspartner, stel vragen over de inhoud en vraag om verduidelijking als je iets niet begrijpt.

Zorg ervoor dat je een helder beeld hebt van hoe het traject verder verloopt. Spreken ze nog meer kandidaten? Wanneer krijg je iets te horen? Volgt hierna nog een ronde, een assessment of doen ze een aanbod?

Succes met je gesprek!

Zo bouw jij verder aan je carrière

Hoe overtuigend ben jij tijdens gesprekken? Bekijk 4 tips om je overtuigingskracht te verhogen. Heb je de baan gekregen? Zo vertel je je huidige manager dat je ontslag neemt.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.