De moeilijkste vraag tijdens je sollicitatiegesprek

In 3 stappen de moeilijkste vraag tijdens je sollicitatie beantwoorden

Op het eerste gezicht lijkt het juist één van de meest eenvoudige vragen die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek: “Waarom wil jij deze baan?” of "Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen?". Maar zorg toch dat je vooraf over deze vraag nadenkt.

Moeilijkste vraag sollicitatiegesprek | Hays-response.nl

Veel kandidaten zijn geneigd om deze simpele vraag te beantwoorden met "Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging" of "Het lijkt me leuk om voor dit bedrijf te werken". Een gemiste kans om je te onderscheiden van andere kanshebbers voor de functie! 

Met deze structuur zorg jij voor een sterk antwoord.

1. Leg uit waarom jij gepassioneerd bent over het bedrijf

Mensen die gepassioneerd zijn over het bedrijf waar zij voor werken gaan doorgaans voor succes, zowel op persoonlijk vlak als voor het bedrijf.

Laat dus passie en enthousiasme zien en maak de koppeling tussen de waarden van het bedrijf en jouw eigen waarden. Wat trekt je daarin aan en waar zie jij overeenkomsten met jezelf als professional?

2. Leg uit waarom je gepassioneerd bent over de functie

Goed zijn in je werk is belangrijk. Net zo belangrijk is het feit dat je ook daadwerkelijk plezier hebt bij de werkzaamheden.

Neem ook in je antwoord mee welke specifieke punten in de vacature jou aanspreken en waarom jij er enthousiast van wordt.

3. Leg uit hoe deze functie past binnen de ontwikkeling van jouw carrière

Als kandidaat wil je ook op de lange termijn jezelf blijven ontwikkelen en waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf. Maak duidelijk op welke manier jij verwacht in de functie als professional te kunnen groeien. Waarom denk jij dat juist deze organisatie een goede plek daarvoor is?

 Ook wanneer je nog niet uitgenodigd bent voor een gesprek, helpen bovenstaande punten bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Door jezelf af te vragen naar wat voor functie je op zoek bent en welke waarden bij jou passen, kun je gerichter solliciteren en schrijf je in een handomdraai een krachtig personal statement.

Hoe beter een functie of bedrijf bij jou past, hoe eenvoudiger het wordt om jouw cv op maat te maken voor de functie waar je op solliciteert.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.