Boost jezelf met een tijdelijke opdracht

Carrièredip? Boost jezelf met een tijdelijke opdracht

Als je het gevoel hebt muurvast te zitten in je huidige baan, is het tijd voor verandering. Wat er exact moet veranderen, is niet voor iedereen meteen even duidelijk. Daar kan een tijdelijke opdracht bij helpen.

Tijdelijke opdracht | Hays-response.nl

Je verkent nieuwe gebieden, doet nieuwe contacten op en – last but not least – er is steeds meer vraag naar tijdelijke krachten.

Blijf in beweging

Kijk je uit naar kansen om je verder te ontwikkelen, wil je je kansen beproeven in een nieuwe sector, wil je bij de buren gluren hoe andere organisaties het aanpakken? Tijdelijke opdrachten kunnen jouw carrière boosten, precies op het moment dat jij dat nodig hebt.

Tijdelijk de nieuwe norm

Het goede nieuws is dus dat tijdelijke en project-contracten steeds populairder worden bij werkgevers. In sommige branches en industrieën is deze werkvorm zelfs hard op weg de nieuwe norm te worden. En werknemers gaan daar ook mee op vooruit: de een ontdekt hierin een nieuwe lifestyle, de ander gebruikt het als opstap naar een (meer) permanente werkvorm.

Laat tijdelijk voor jou werken

 

1. Kom uit je comfortzone

Als je huidige functie je nog maar weinig uitdaging biedt, dan kan dat een weerslag hebben op je zelfvertrouwen. Het is niet ongewoon dat je je afvraagt of je nog wel interessant bent voor een andere organisatie. Met een tijdelijke opdracht haal je jezelf uit je comfortzone en toets je hoe je in de markt ligt. Je zult merken dat met elk succes je zelfvertrouwen groeit.

2. Snel aan het werk

Maar liefst 21% van de werkgevers verwacht vaker gebruik te maken van tijdelijke krachten (2016-2017 Hays Salary Guide). Dat betekent meer opdrachten, die flexibeler en sneller ingevuld worden dan permanente banen.

3. Breid je ervaring uit

Als tijdelijke kracht word je aangenomen om een speciaal project op te pakken, een collega tijdelijk te vervangen of om je expertise in te zetten voor een team. Met zulke opdrachten heb je te maken met een breed scala aan systemen, producten en ideeën, waardoor je kennis een boost krijgt.

4. Presenteer de resultaten op je cv

Van tijdelijke opdrachten worden bepaalde resultaten verwacht door de werkgever. In korte tijd bereik je dus veel en die resultaten kun je concreet en cijfermatig presenteren op je cv.

5. Breid je netwerk uit

Als tijdelijke kracht zie je veel nieuwe gezichten op korte termijn. Goed voor je netwerk op LinkedIn, maar er valt veel meer uit te halen. Via relaties blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, je hoort over vacatures en je kunt meerdere referenties vragen.

ALS JIJ JE BLIJFT ONTWIKKELEN, VOLGT JE CARRIÈRE VANZELF

En daarna?

Na je tijdelijke opdracht ben je een stuk wijzer. Inmiddels weet je of de branche, functie of het type bedrijf bij je past. Gebruik die kennis in je zoektocht naar je volgende carrièrestap. Met tijdelijk werk heb je de kans gekregen om te proeven en te leren en ben je een stap dichterbij de juiste fit.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.