Angst voor solliciteren

Angst voor solliciteren?
6 redenen om het toch te doen

Ben jij onlangs, zonder dat je ernaar op zoek was, een toffe functie tegengekomen waar je hart sneller van ging kloppen? En hoe vaker je de functieomschrijving las, hoe beter de baan bij jou leek te passen. In je enthousiasme heb je de vacature bewaard, je cv geüpdatet of zelfs al een motivatiebrief geschreven. Toch weerhoudt iets je ervan om de sollicitatie de deur uit te doen. Hoe komt dat?

Angst voor solliciteren - Hays.nl

Van baan veranderen kan eng zijn. Vooral wanneer je op dat moment nog helemaal niet over een carrièremove had nagedacht. De angst voor het onbekende, het beperkte beeld wat je over jezelf hebt, de ‘wat als’-scenario’s en beren op de weg zorgen ervoor dat jij de sprong niet waagt.

Angst voor solliciteren?

Hoe kun je angst voelen en tóch voor die baan gaan? Wij delen de 6 meest voorkomende angsten en hoe je deze kunt overwinnen.

Angst 1: Mijn vaardigheden en ervaring sluiten niet 100% aan

Heb je het idee dat je niet ‘goed genoeg’ bent voor de baan? En zo ja, waarom? Omdat je denkt dat je niet 100% voldoet aan de criteria in de functieomschrijving? Als dat zo is, vraag jezelf dan eens af of je écht werk zou willen doen dat je met je ogen dicht kunt doen. Zou je niet liever een functie willen die uitdaagt en waarin je jezelf kunt ontwikkelen? Dat zijn functies die je een stapje verder kunnen helpen op jouw carrièreladder. 

Misschien zijn er vaardigheden die essentieel zijn voor de functie. Daar kom je niet onderuit. Maar als het op een gebrek aan "gewenste" in plaats van "vereiste" vaardigheden aankomt, zijn hiring managers vaak flexibel. Als je daarbij op je cv aangeeft dat je bijvoorbeeld een nieuwsgierige, ijverige, snelle leerling bent – worden je kansen er alleen maar beter op.

Denk eraan om praktijkvoorbeelden te geven. Tijdens je studie wist je bijvoorbeeld niet hoe planningsplatformen op social media werkten, daarom heb je een bijbaan genomen of een webinar gevolgd op dat gebied, waardoor je dat nu wél weet.

Angst 2: Ik bent nog niet bekend in de sector

Is deze sector nieuw voor jou? Misschien stond er in de functieomschrijving wel sectorspecifiek jargon waar je niets van begreep. Het vermoeden dat je een outsider bent heeft dat alleen maar bevestigd. 

Vergeet niet dat iedereen ergens moet beginnen. De meest doorgewinterde experts in jouw vakgebied hebben zich ooit precies zo gevoeld zoals jij je nu voelt. Bovendien is het goed om een nieuwe sector te verkennen, een stap die je nog wel vaker in je carrière zult gaan nemen. Hoe kan je anders je professionele expertise en aanpassingsvermogen uitbreiden? En nog belangrijker: hoe kom je er anders achter waar je nu écht gepassioneerd over bent?

Werkgevers zijn vaak juist blij met een frisse blik van een outsider, zolang zij zichzelf maar onderdompelen in deze sector en ‘on the job’-kennis vergaren. Laat in je personal statement op je cv terugkomen dat je meer wilt weten over de sector, en vooral waarom je dat wilt.

Angst 3: De concurrentie is vast beter dan ik

De angst dat je het aflegt tegen de concurrentie komt veel voor, met name als je solliciteert via platformen waarop je een beeld krijgt van het aantal geïnteresseerden, zoals jobboards en LinkedIn.
 
Om de een of andere reden ga je ervan uit dat die andere sollicitanten beter bij de functie passen en dat je zelf kansloos bent. Maar waarom zou je eigenlijk uitgaan van het slechtste geval, en niet van het beste? Misschien zitten er tussen die tientallen sollicitaties maar een paar kwalitatief sterke cv’s, waaronder die van jou! 

Om tijdens het sollicitatieproces meer zelfvertrouwen te krijgen, is het belangrijk om een positiever beeld van jezelf te creëren en ook om deze over te brengen. Geef jezelf een peptalk als je twijfelt of je moet solliciteren en noem op wat je tot nu al hebt bereikt. Maak een lijstje met jouw kwaliteiten die ervoor zorgen dat je een goede match met de functie hebt. Probeer de kernbegrippen in de functieomschrijving te herkennen. Deze worden gebruikt om de ideale kandidaat te beschrijven en dus is het handig om deze, waar mogelijk, op te nemen in jouw cv. 

Niet iedere kandidaat zal hieraan denken, dus misschien is het nét datgene wat jouw cv onderscheidt ten opzichte van de anderen.

Angst 4: Ik heb angst voor verandering

Het vooruitzicht dat je je vertrouwde comfortzone gaat verlaten kan behoorlijk beangstigend en overweldigend zijn. Zeker wanneer deze mogelijkheid onverwachts komt. Waarschijnlijk ben je je er goed van bewust dat er bij een nieuwe baan veel verandering komt kijken: een andere route naar het werk, andere collega’s, onbekende werkzaamheden, enzovoorts. En opeens voelt het veel verstandiger en veiliger om vast te houden aan de huidige situatie. 

Ten eerste is veiliger niet altijd beter, en als je vooruit wilt komen in je carrière moet je af en toe een sprong in het diepe wagen. Ten tweede: loop niet op de zaken vooruit! Je solliciteert op dit moment alleen op een baan, meer niet. Als je nu al begint na te denken over wat er later allemaal wel of niet kan gebeuren, ga je er al snel als een berg tegenop zien. Doe alles stap voor stap, maar wees brutaal en moedig als je weer een fase verder komt in het sollicitatieproces.

Angst 5: Het moment is niet goed

Het moment is nooit goed.

Vraag jezelf af wat er mis is met het moment. En wees eerlijk, is dat niet gewoon een smoesje? Als de timing niet goed is omdat je op het punt staat om promotie te maken, of omdat je net een interessant project bent gestart, wees je er dan bewust van dat die factoren allemaal een rol kunnen spelen bij een potentiele nieuwe werkgever, in de laatste fase van het sollicitatieproces.

Heb je het gevoel dat jouw huidige werkgever je nu nodig heeft, en dat het oneerlijk zou zijn om het bedrijf nu in de steek te laten? Bekijk het dan eens van de andere kant. Hoe zou jouw manager reageren als hij of zij een ideale baan voorbij zag komen? Bedenk daarbij dat je niet voor niets een opzegtermijn hebt, zodat jouw werkzaamheden goed overgedragen kunnen worden en een opvolger daarvoor gevonden kan worden. Jij hoeft je nergens schuldig over te voelen. Als het gaat om jouw carrièrepad, moet je jezelf op de eerste plaats zetten. Ook als dat soms egoïstisch voelt.

Angst 6: Het lijkt gewoon te mooi om waar te zijn

Veel mensen zweren bij het mantra “als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo”. Dat cynisme is misschien handig als je een nieuwe auto koopt of een abonnement neemt op de sportschool, maar niet als het gaat om het vinden van een nieuwe baan. Je hoeft er immers geen geld aan uit te geven, je bent alleen een uurtje bezig met het invullen van een sollicitatieformulier. Een uurtje dat je anders had gespendeerd op de bank voor de tv. Solliciteren kost je niets!

Het feit dat deze vacature je was opgevallen en steeds opnieuw in jouw gedachten opkomt terwijl je helemaal niet op banenjacht was, is een teken dat dit wel een goede mogelijkheid moet zijn. Het enige dat jou ervan weerhoudt om deze kans met beide handen aan te pakken, is angst.
Hoe begrijpelijk dat ook is, als je niet af en toe een moedige stap zet, kom je nooit verder in jouw carrière. 

In de woorden van Susan Jeffers, auteur van Feel the Fear, and do it anyway!: "De angst om iets te doen raak je alleen kwijt door het gewoon te doen."
Oftewel: kom op, wees bang en ga voor die baan!

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.

block carriere advies alle onderwerpen response