vind je droombaan

8 LinkedIn-stappen waardoor jij jouw droombaan sneller gaat vinden

Een optimaal LinkedIn-profiel kan net voor dat kleine verschil zorgen ten opzichte van andere sollicitanten. De eerste online indruk van een recruiter of HR-medewerker is zeer belangrijk en is soms zelfs kritiek. Hoe zorg je ervoor dat jouw LinkedIn-profiel zo goed mogelijk is ingericht en hoe kan deze ervoor zorgen dat jij straks die droombaan te pakken hebt?

8 LinkedIn tips | Hays-repsonse.nl

1. Zorg voor een compleet profiel

Mijn eerste tip: zorg voor een compleet profiel. Het is van belang dat je alle relevante professionele informatie opneemt in jouw profiel. Het is belangrijk dat je alle zichtbare velden invult, dus je huidige en vorige functies, maar ook je woonplaats en interessegebied. Zie je LinkedIn-profiel als een digitale, online cv.  Denk er daarnaast aan dat je de manieren waarop recruiters jou kunnen bereiken opneemt in je profiel en update deze zodat er altijd contactmogelijkheden zijn. 

 Recruiters zoeken met professionele zoekwoorden naar de perfecte profielen. Zorg er dan ook voor dat je alle systemen waarmee je hebt gewerkt en kennis van hebt opneemt in je profiel. Een goede tip daarbij is dat je deze niet alleen volledig uitschrijft, maar ook als afkorting in je profiel opneemt.

2. Plaats een professionele foto

Een professionele foto is onmisbaar bij een goed en compleet professioneel profiel. Een goede foto draagt bij aan de eerste indruk die een recruiter van jou krijgt en een uitstraling die past bij je interessegebied is daarbij onmisbaar. Zorg er dus voor dat de look & feel van jouw foto overeenkomt met het gevoel bij de branche waarin je wilt werken. Neem de tijd voor een goede foto, dit laat zien dat je jouw profiel serieus neemt en professioneel overkomt.

3. Zorg ervoor dat je goed vindbaar bent

Zorg ervoor dat je jezelf goed vindbaar maakt op LinkedIn. Dit houdt in dat je een goed herkenbare foto gebruikt en daarbij je functietitel netjes invult. Zo zorg je ervoor dat je het maximale uit jouw ‘preview’ haalt. Zorg er daarnaast voor dat de link naar jouw profiel zo simpel mogelijk is, waarbij jouw voor- en achternaam de basis zijn, dus bijvoorbeeld: ‘https://nl.linkedin.com/in/voornaamachternaam’.

Benoem precies wat je op dit moment doet en waarin je geschoold bent. Recruiters zoeken zoals gezegd op een manier waarbij zoekwoorden enorm belangrijk zijn. Het is dus van belang dat je al jouw kwaliteiten omzet in specifieke skills en ervaringen zoals functietitels, diploma’s, certificaten en ervaringen met bepaalde systemen.

4. Geef een goede samenvatting van jezelf

Een goede samenvatting is belangrijk. Nadat je goed vindbaar bent geweest en je een verbluffende eerste indruk hebt gemaakt is het belangrijk om deze goede lijn door te zetten. Tip: wees creatief! Een samenvatting die snel to the point komt en helder is, is van belang om de reeds gewekte interesse vast te blijven houden en om te zetten in een actie. Ben je actief op zoek naar een nieuwe uitdaging? Benoem dit dan ook in je samenvatting en verwijs naar de contactmogelijkheden.

5. Voorkom gaten in het profiel

Probeer een zo compleet mogelijke tijdslijn op jouw profiel te zetten. Wanneer je een tussenjaar hebt gedaan, benoem dan expliciet wat je daarin hebt gedaan, zodat de recruiter kan zien dat je in ieder geval niet stil hebt gezeten! Vrijwilligerswerk of een reis is veel meer waard dan een blanco stuk in jouw profiel, en de ervaringen die je daarom hebt opgedaan kunnen heel waardevol zijn.

6. Vraag om referenties/onderschrijvingen

Zorg ervoor dat de recruiters zien dat anderen jouw kwaliteiten hebben ervaren door referenties of onderschrijven te vragen. Dit maakt het dat jouw profiel als geloofwaardiger wordt beschouwd en dit draagt uiteindelijk bij aan een betere eerste beoordeling.

7. Laat zien wie je bent

Laat jouw vakkundigheid en interesse zien door relevante artikelen te liken of te delen. Hiermee kom jij sneller terecht op de tijdlijn van de recruiter en dit zorgt ervoor dat je sneller in de consideration set van de recruiter terecht komt. Daarnaast kan het zijn dat iemand van jouw connecties een vacature ziet staan die precies past bij jouw interessegebied en jou hierop wijst.

8. Laat iemand controleren

Laat een kennis jouw LinkedIn-profiel goed controleren. Niets is zo onprofessioneel als spelfouten en dit kan veel invloed hebben op de keuze van een recruiter om jou wel of niet te selecteren. Jouw profiel is de eerste online indruk die de recruiter van jou krijgt en deze is enorm belangrijk.

Daarnaast kan deze persoon aangeven wat er nog mist op jouw profiel en of het profiel overeenkomt met het gevoel dat hij of zij bij jou heeft.

Wees reëel

Het is belangrijk dat je jezelf op een zo echte en realistische manier profileert op LinkedIn. Ga dus niet liegen over bepaalde ervaringen of skills, dit gaat je later in het proces op een negatieve manier in de weg zitten. Probeer dicht bij je eigen kwaliteiten en identiteit te blijven en ga zelf ook actief op zoek naar die nieuwe uitdaging.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.