6 manieren om altijd klaar te zijn voor een sollicitatie

6 manieren om altijd klaar te zijn voor een nieuwe stap

Ook al ben je tevreden in je huidige job, toch is het belangrijk om je cv actueel te houden en jezelf te blijven ontwikkelen – stel dat een perfecte mogelijkheid zich ineens aandient.

Nieuwe stap | Hays-response.nl

Wij geven je 6 tips die ervoor zorgen dat jij altijd paraat blijft voor een sollicitatie.

1. Update regelmatig je cv en online profielen

Voeg je laatste prestaties en successen toe en update regelmatig je vaardigheden op je cv en bij je professionele online profielen. Dit geeft het signaal dat je je blijft ontwikkelen. Vraag aan oud-collega’s en oud-werkgevers om aanbevelingen op je online profiel achter te laten. Zorg er ten slotte voor dat je cv en online profiel met elkaar overeenkomen – enige inconsistentie kan namelijk vraagtekens oproepen.

2. Blijf jezelf ontwikkelen

Houd de toekomst voor ogen. Lees relevante blogs, neem deel aan webinars en word onderdeel van netwerken binnen je vakgebied zodat je op de hoogte blijft van - en je kan voorbereiden op - veranderingen binnen je sector. Deze stappen zorgen ervoor dat je de juiste vaardigheden blijft ontwikkelen. 

Continue professionele ontwikkeling hoeft niet altijd een formele cursus te betekenen. Zoek naar manieren waarop je je vaardigheden en ervaringen in je huidige rol kunt gebruiken. Bied je aan om mee te werken met bepaalde projecten, vraag om een coach of zelfs een opdracht buiten je comfortzone . Wees ervan verzekerd dat je (digitale) vaardigheden in ontwikkeling blijven.

3. Netwerken

Word lid van communities en relevante LinkedIn-groepen met professionele vakgenoten. Reageer op een post of deel een blog online en bied je vrijwillig voor elke kans aan om verder te kunnen komen in je carrière. Verwacht niet dat deze kansen direct aan komen waaien – netwerken draait om het bouwen van relaties en jezelf kenbaar maken in je vakgebied.

4. Zijn je skills up to date?

De arbeidsmarkt is actief en het aantal beschikbare en bevoegde kandidaten daalt. Met vacatures voor zowel vaste als flexibele functies, zijn de ervaren en bevoegde professionals erg in trek binnen verschillende branches en sectoren. Zijn jouw skills nog up to date? Het loont om je bewust te zijn van de functie eisen voor jouw specifieke rol.

5. Update jouw USP

Hoe oud is jouw unique selling point (USP)? Je persoonlijke USP - zoals persoonlijke kenmerken, vaardigheden, ervaring en waarde - positioneert je in de kandidatenmarkt. Het laat aan de werkgever zien waarom er voor jou gekozen moet worden en niet voor andere kandidaten. Update regelmatig je USP om jezelf ervan te verzekeren dat het jouw unieke waarde voor de organisatie communiceert. Mocht je nog geen USP hebben, dan wordt het tijd om er een te identificeren.

6. Blijf contact houden met je recruiter

Blijf in contact met je recruiter en vraag hem of haar om je regelmatig updates te sturen omtrent marktontwikkelingen en beschikbare rollen. Het zal je helpen om bovenop de laatste trends en ontwikkelingen te zitten en op de hoogte te blijven van wat werkgevers zoeken in nieuwe werknemers. Je zult ook inzicht creëren in de huidige salaristrends en vaardigheden die van belang zijn in je vakgebied.

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.