Websites voor online opleidingen

5 websites voor online opleidingen

De wereld van werk verandert snel. Steeds vraagt een baan weer een nieuwe set aan vaardigheden, maar ons onderwijssysteem kan die ontwikkelingen simpelweg niet bijhouden.

online opleidingen | Hays-response.nl

Iedereen weet dat je altijd moet blijven leren, maar waar haal je die kennis vandaan? De eeuwige student is allang niet meer van deze tijd, er moet gewerkt worden. Dus hoe kun je werken en studeren dan optimaal combineren? Vanuit die gedachte zien we steeds meer een trend naar een model van online leren, waarbij je snel, overal en vooral altijd je vaardigheden kunt ontwikkelen. Terwijl je daarbij gewoon blijft werken.

We hebben wat online bronnen op een rijtje gezet. De voertaal van het internet is nu eenmaal Engels en we nemen aan dat jij je wel weet te redden in die taal, vandaar een internationale selectie van gratis online cursussen en opleidingen:

1. Lynda.com

Ze zeggen het zelf ‘Leer een nieuwe vaardigheid, in jouw tijd’. In 2015 werd Lynda.com overgenomen door het zakelijk netwerk LinkedIn. Een slimme zet, want op LinkedIn draait alles om het profileren van jouw vaardigheden naar de arbeidsmarkt. Op Lynda vind je meer dan 4.000 opleidingen om te werken aan je Business, Technologie en Creatieve vaardigheden, ehhh, skills. De kosten voor een onbeperkte toegang zijn vanaf €24,95 per maand. En een tip voor de slimme ambitieuzen, ze hebben een gratis proefperiode van 10 dagen!  

2. Coursera.org

Zoek niet verder! Hier is alles gratis! De oprichters van Coursera.org verleiden topuniversiteiten om hun meest intrigerende colleges online te zetten, gratis. En zoals ze zelf zeggen, niet als service maar als manier om te onderzoeken hoe mensen leren. En dat is gelukt. Op de site vind je het aanbod van de meest toonaangevende universiteiten. Wat dacht je van een college Marketing in a Digital World van Stanford University? Maar ook de toonaangevende Universiteit van Utrecht is vertegenwoordigd.

3. Codeacademy.com

Door de toenemende digitalisering, in bijna alles waar we dagelijks mee te maken hebben, wordt coderen steeds belangrijker. Door de vele telefoons, tablets en computers die worden gemaakt, zijn er meer mensen die overal toegang tot hebben en informatie die ze digitaal delen wordt steeds belangrijker om de taal van coderen en programmeren te leren. En daarvoor heb je onder andere codeacademy.com. Bij hen leer je interactief en gratis hoe je moet coderen. En met meer dan 25 miljoen gebruikers wereldwijd lijkt ons de noodzaak bewezen.

4. Open Universiteit

Ook Nederland is vertegenwoordigd! Tikkie saai misschien van opzet, maar de Open Universiteit is al jaren toonaangevend in gratis cursussen en opleidingen, en ook online. 
Men heeft duidelijk gekozen voor compacte cursussen en aangezien we ook nog iets gezelligs willen doen in ons leven, spreekt ons dat erg aan. We moeten er wel aan toevoegen dat het aanbod op het oog niet zo populair of ‘hedendaags’ lijkt. Toch is het aanbod erg goed, want het is heel elementair. Dus je leert op hoog niveau een hele goede basis, dan kun je altijd ergens anders nog specialiseren.

5. Universiteit van Nederland

Opgericht door onder andere digi-duizendpoot Alexander Klöpping hebben we met de Universiteit van Nederland te maken met wat wij noemen: ‘sit back and relax educatie’. De beste hoogleraren geven op een toegankelijke en vaak vermakelijke manier gratis college op internet. Op de site kun je kiezen uit eindeloos veel video’s van colleges.

Learnings

  • Blijf leren. Ontwikkelingen gaan zo snel, je kunt ze maar beter een beetje bijhouden
  • Kennis is macht…maar dan op een goede manier. Op de arbeidsmarkt zul je altijd moeten blijven presteren en jouw toegevoegde waarde tonen. Jouw toegevoegde waarde kun je met online colleges laten toenemen en laat zien dat je ‘eager’ bent!
  • Stel jezelf de vraag waar je over 5 jaar zou willen zijn qua werk en wat er nodig is (bijvoorbeeld aan opleiding) om daar te komen?
  • Weg uit die comfort zone! Wie zegt dat je niets kunt leren van andere disciplines? Of neem een keer deel aan een minder voor de hand liggend college. Wie weet wat het je brengt

Wij hopen je met dit artikel te hebben geïnspireerd om altijd te blijven leren. 

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.

block carriere advies alle onderwerpen response