block carriere advies nieuwe baan

Je thuis voelen in een nieuw team

5 manieren om je thuis te gaan voelen binnen een nieuw team

Het starten in een nieuwe baan is één van de meest stressvolle en spannendste ervaringen die je door kunt gaan. Wennen aan je nieuwe team is één van de vele uitdagingen waarmee je geconfronteerd zult worden.

Je thuis voelen in een nieuw team | Hays-response.nl

Door een gewaardeerd lind van het team te worden zorg je voor meer voldoening in je werk, en uiteidelijk zorg je ook voor meer succes. Hoe? Wij geven je 5 tips:

1. Zoek een mentor

De ultieme tip om je snel thuis te voelen in een nieuw team is door een mentor te vinden die je het gevoel geeft dat je erbij hoort. Een mentor is meer een gids dan een leraar. Maak gebruik van zijn of haar kennis, en bied in ruil daarvoor wat van jouw eerder opgedane kennis. Bouwen aan de relatie met je mentor helpt je de bedrijfscultuur te begrijpen. Hun expertise zal van onschatbare waarde zijn als je onderdeel wordt van het team.

2. Doe actief mee met het team

Betrokkenheid tonen is een geweldige manier om bij je collega's geliefd te worden en je te laten kenmerken als een echte teamplayer. Woon zoveel mogelijk sociale events bij. Events gerelateerd aan werk zijn mooie gelegenheden om even achter je bureau vandaan te komen en kennis te maken met een aantal personen die een belangrijk onderdeel vormen voor de organisatie. 

Wees voorzichtig dat je niet teveel op je neemt. Het is verleidelijk om in het begin zoveel mogelijk op te pakken zodat je aan iedereen kunt laten zien wat je in je mars hebt, maar neem niet zoveel hooi op je vork dat je uiteindelijk al het werk niet aankunt.

3. Goede relaties opbouwen

Het zal snel duidelijk zijn met welke collega’s je het meeste samen zult werken. Dus besteed ook extra tijd aan het wat beter leren kennen van deze personen. Stel hen veel vragen, de meeste mensen vinden het leuk om veel over zichzelf te vertellen. Het vinden van gemeenschappelijke interesses met je collega's is een goede manier om een band op te bouwen. 

 Benaderbaar zijn is ook een belangrijk onderdeel van het opbouwen van nieuwe relaties. Meer mensen zullen naar je toekomen en zichzelf voorstellen als je met een glimlach rondloopt.

4. Omarm verandering

Het is heel makkelijk om tijdens het starten van een nieuwe baan kritiek te hebben op de nieuwe manieren die jou niet bekend zijn. Niemand wil weten hoe veel beter je oude baan was. Dus probeer oplossingen aan te dragen in plaats van kritiek te geven. Leer jezelf deze nieuwe werkwijze aan in plaats van dat anderen zich aan jou aan moeten passen. Dit advies geldt voor dingen als het boeken van een vergaderzalen tot het omarmen van de bredere bedrijfsethiek.

5. Wat heb je een nieuw team te bieden?

Alle teams hebben zo hun sterke en zwakke punten. Wees in staat om te laten zien dat je van toegevoegde waarde bent voor het team, dit is erg belangrijk om goed binnen het team te kunnen integreren, dus neem de tijd om uit te vinden waar je collega’s goed in zijn en op welke vlakken jouw sterke punten nodig zijn.  De eenvoudigste manier om respect te verdienen van je collega's is door goed te zijn in je werk.

Een laatste advies

Het starten in een nieuwe baan is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en je vaardigheden te ontwikkelen. Door de bedrijfscultuur vanaf dag één te omarmen en door elke gelegenheid aan te grijpen een ambassadeur te zijn voor je nieuwe werkgever, zal dit je nieuwe baan tot een succes maken.

block carriere advies nieuwe baan

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.