block carriere advies alle onderwerpen response

Baan zoeken

Baan zoeken
tips om een baan te vinden in 2019

Ben jij het nieuwe jaar begonnen met het zoeken naar een baan? Dan is het belangrijk dat je laat zien dat je met data om kunt gaan.

Baan zoeken | Hays-response.nl

Om uit te blinken in je zoektocht naar een baan in 2019 zal je moeten laten zien dat je weet hoe je met data omgaat, dat je strategisch kan denken en dat je klaar bent voor een Al-geïntegreerde arbeidsmarkt.

Als je een carrièrevoordeel wilt behalen in 2019 is belangrijk om bij te blijven met de laatste trends. Gezien de snelheid van verandering, is het enige wat zeker is in 2019 dat de bereidheid om te leren belangrijker is dan het bezitten van hard skills.

Zoek je een baan? Dit zijn onze tips om die baan te bemachtigen in 2019:

1. Laat jouw inzicht in data en analyse zien

De vaardigheid om te werken met data en analyse wordt in toenemende mate een standaard vereiste competentie. Het maakt daarbij geen verschil om welke functie, industrie of sector het gaat. Organisaties werken steeds meer datagedreven. Het is dus belangrijk om op jouw cv te laten zien dat je om kan gaan met data en dat je in staat bent om data om te zetten naar inzichten. Beschrijf bijvoorbeeld werksituaties waarin je grote hoeveelheden data hebt gebruikt om een beslissing te maken in een project waar je bij betrokken was.

2. Verbeter je kennis van Artificial lntelligence binnen jouw branche

Zowel grote als kleine organisaties ontwikkelen tegenwoordig Al-geïntegreerde werkplekken. 

Als werkzoekende is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence. Krijg grip op AI en begrijp waarom deze systemen relevant zijn voor jouw functie en industrie. 

Kennis van Al stelt je in staat om jouw bijdrage aan een organisatie te vergroten. Kijk naar kansen om jouw basisvaardigheden met betrekking tot Al te ontwikkelen en begrijpen hoe het kan bijdragen aan jouw productiviteit. Benoem dit ook in je cv en laat zien dat jij er klaar voor bent om Al te gebruiken.

3. Verbind met social media

Organisaties die op zoek zijn naar het beste talent in 2019 gebruiken social media als voornaamste kanaal om hun employer branding uit te stralen en het beste talent binnen te halen. Video is daarbij een middel dat steeds populairder wordt. Bedrijfspagina’s geven inzicht in de organisatiecultuur en –kernwaarden. Gebruik deze pagina’s om inzicht te krijgen in de organisatie en gebruik het in je voordeel tijdens een sollicitatiegesprek.

4. Raak gewend aan video

Het gebruik van video zal in 2019 niet beperkt worden tot het informeren van kandidaten over een rol binnen de organisatie. In 2019 krijgen werkzoekenden steeds vaker te maken met hiring managers die vragen om een 30 tot 60-seconden video ter ondersteuning van je sollicitatie. 

Werkgevers geven een specifieke omschrijving van welke informatie zij in de video willen terug zien. Denk bijvoorbeeld aan vragen als “Vertel me over een situatie waarbij je een teamspeler moest zijn” of “Neem me mee in een probleem dat je moest oplossen, waarbij oude oplossingen niet werkten. Hoe heb je het probleem opgelost?”. Het doel hiervan is een beter inzicht verkrijgen in jouw kernkwaliteiten of match met de organisatiecultuur.

5. Optimaliseer je cv voor algoritmes

In 2019 is het hoogstwaarschijnlijk dat jouw cv eerst door een algoritme gaat voordat je op een shortlist komt. Om deze screening te doorstaan, voeg je keywords toe die overeenkomen met de kernwoorden in de functiebeschrijving. Beschrijf daarnaast jouw werkervaring met functietitels die algemeen bekend zijn en gebruik een bestandsformaat dat herkend wordt door algoritmes.

6. Bewijs doet ertoe

Bij het zoeken naar een baan zullen werkgevers bewijs willen zien dat je goed gepresteerd heb in voorgaande functies. Om dit te bewijzen voeg je successen toe aan je cv en online profiel. In plaats van te benoemen dat je innovatief bent, formuleer je op je cv concreet waar dat uit blijkt. Denk bijvoorbeeld aan “online sales systeem ontwikkeld en geïmplementeerd, wat geresulteerd heeft in 15% groei in 6 maanden”.

7. Jouw sollicitatie is geen statusupdate

Een sollicitatie is een professionele pitch. Dat vraagt om een andere benadering dan een update op social media. Vermijd straattaal, sms- en chatafkortingen en afkortingen die gebruikelijk zijn voor social media. 

Doe je ook niet beter voor dan je bent, maak de waarheid niet mooier dan hij is en doe geen ongefundeerde uitspraken over je vaardigheden. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om een stap verder te gaan voor je sollicitatie, voeg bijvoorbeeld links toe aan je cv. Wees er zeker van dat je een professioneel geschreven cv toevoegt dat alle inhoud bevat die een werkgever verwacht, zodat je een grotere kans hebt op de baan.

8. Laat zien dat je strategisch kunt denken

Veranderingen in de wereld van werk en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Werkgevers zijn op zoek naar talenten die strategisch kunnen denken om mee te kunnen gaan met de ontwikkelingen en trends, organisatiedoelstellingen kunnen behalen en extra waarde toe kunnen voegen. 

Gebruik voorbeelden in je cv en tijdens het sollicitatiegesprek om te laten zien wat je weet van jouw industrie, de laatste trends en nieuwe technologie en gebruik deze om oplossingen te ontwikkelen waarmee je de strategische doelen van de functie kan bereiken.

9. Vernieuw je sollicitatiebrief

Een gedetailleerde sollicitatiebrief werd ooit beschouwd als een essentieel onderdeel voor een sollicitatie. Vandaag de dag is dat veranderd. In 2019 willen werkgevers een bondige samenvatting van hooguit twee of drie paragrafen met daarin jouw Unique Selling Points die relevant zijn voor de functie. Begin met het aangeven op welke rol je solliciteert, beschrijf dan jouw vaardigheden en ervaring die het meest van toepassing zijn op de functie. Deel ten 1 of 2 succesvolle voorbeelden om jouw geschiktheid te laten zien.

Dat is het. Zo prikkel je de aandacht van de lezer, zodat ze jouw cv willen openen en meer van je willen weten.

Dit waren de 9 tips om in 2019 jouw droombaan te kunnen bemachtigen. 

Kortom, zorg bij een baan zoeken dat je weet wat er speelt op het gebied van technologie, waaronder Artificial Intelligence en social media en laat dit met concrete voorbeelden zien in je cv. Wees op persoonlijk vlak kort en bondig, en maak vooral duidelijk waarom jij in het functieprofiel past.

block carriere advies alle onderwerpen response

block volg ons op social response

Volg ons op social media

Volg ons op LinkedIn | Hays-response.nl

Volg ons op Facebook | Hays-response.nl

Volg ons op Twitter | Hays-response.nl

Volg ons op Instagram | Hays-response.nl

Volg ons op Youtube | Hays-response.nl

Block ik zoek een baan

Ik zoek een baan

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan veranderen.